Blogs

Storm in de ZZP-markt: kansen voor nieuwe businessmodellen

U heeft vast wel gehoord van de Wet DBA. Of u nu werkgever, werknemer of zzp’er bent; de ophef over deze nieuwe wet kan u moeilijk ontgaan zijn. De wet staat ondertussen op hold, maar gezocht zal worden naar een wettelijk kader om schijnzelfstandigen tegen te gaan. Wordt het tijd voor nieuwe business concepten?

Lees meer

Digitale privacy – Het gebruik van informatie

De digitale voetafdruk die ik achterlaat bij het gebruik van diensten wordt opgeteld bij al die miljoenen digitale voetafdrukken van andere mensen. Samen vormt dit een enorme schat aan data, die gebruikt wordt voor analyse. Dat is direct het gevaar dat schuilt in het achterlaten van digitale voetafdrukken op verschillende plaatsen: niemand heeft meer inzicht in waar de informatie van één individu is en waar het voor gebruikt is.

Lees meer

Vallen drones uit de lucht door wifi?

Drones komen steeds vaker negatief in het nieuws. Tijdens verschillende tests vielen drones uit de lucht op skipistes, vlogen ze op Schiphol bijna tegen Boeings aan en kwamen ze uit de lucht vallen in tuinen. Piloten zijn doodsbang voor botsingen met drones. Met name helikopters zijn kwetsbaar, zij zijn al niet gebouwd op botsingen met vogels, en zeker niet met zwaardere drones.

Lees meer

Een datalek…! Wat nu?

Als een datalek of een vermoedelijk datalek je overkomt, ben je er dan klaar voor om dit te behandelen? Is er al overwogen hoe je te werk gaat en hoe je moet reageren naar de Autoriteit Persoonsgegevens? Je wilt geen fouten maken en zeker geen boete betalen, dus wat nu?

Lees meer

Cameratoezicht, zinvol of vooral kostbaar?

Op steeds meer plaatsen zien we camera’s. Publieke en openbaar toegankelijke plaatsen hangen er vol mee. Vaak wordt dit gekoppeld aan een belofte: ‘meer veiligheid’. Maar de vraag is hoeveel camera’s nu daadwerkelijk bijdragen aan de veiligheid. Het gaat hier dus uiteindelijk over de kosten van implementatie en beheer van camera’s enerzijds en de bijdrage aan de veiligheid anderzijds.

Lees meer

Tetra versus LTE: een blik op de toekomst

“LTE is nog niet klaar voor missiekritische toepassingen” In verschillende sectoren wordt geïnvesteerd in de vernieuwing van missiekriti- sche Tetra-netwerken. Tetra is als platform nog lang niet aan het eind van zijn levenscyclus, maar het roept vragen op. Biedt... Lees meer

To bring your own or not to bring your own

Medewerkers brengen uit zichzelf privé apparaten mee naar het werk en gebruiken deze ook zakelijk. Vanuit bedrijfsoptiek zou je in sommige gevallen kunnen zeggen: Bring Your Own (BYO) tegen wil- en dank. Maar wat is BYO nu precies? Hoe kom je als je als bedrijf dat graag iets wil gaan doen met BYO tot de juiste keuzes en goed ondersteunde oplossingen? Welke smaken zijn er naast BYO?

Lees meer
Pagina 1 van 41234