Een oplossing vinden die het leven makkelijker, beter of spannender maakt met behulp van 5G: dat is het doel van de 5G Hub Innovation Challenge. Aanstaande dinsdag (29 juni) vindt de finale plaats, waarbij onder andere Jan-Hein Bastiaenen, CEO en oprichter van Strict, deelneemt aan de jury. In de finale zullen vijf start-ups hun pitch voordragen, waaruit één winnaar en één publiekswinnaar gekozen zullen worden.

De 5G Hub & Strict

De 5G Hub is een ecosysteem van partners waarin allerlei creatieve ideeën bij elkaar komen, die kunnen ontstaan door de mogelijkheden van 5G. Ze kijken naar de beste high profile concepten die in de 5G Hub fysiek getest en verder ontwikkeld kunnen worden. Vanuit die gedachtegang is ook de 5G Hub Innovation Challenge ontstaan: een wedstrijd waarbij het winnende team beloond wordt met een op maat gemaakte co-creatie programma bij de 5G Hub, begeleid en ondersteund door de verschillende partners.

Strict participeert als jury lid bij de 5G Hub Innovation Challenge, maar is ook daarnaast graag betrokken. Gert-Jan Elzinga, Operationeel Directuer bij Strict: “Strict staat voor digitale innovatie, het is onze passie om mensen te laten profiteren van digitale mogelijkheden. Daardoor voelen wij ons hier enorm mee verbonden.” Hij voegt toe dat het mooi is om te zien wat nieuwe partijen in Nederland bedenken en ontwikkelen. “Wij vinden het als partij het ontzettend leuk om een bijdrage te leveren aan dit soort mooie innovatieve initiatieven,” sluit Elzinga af.

De finalisten

De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: het aanmeldproces, de feedback sessies, speed dates en als afsluiting de finales. Na de eerste drie onderdelen zijn inmiddels de finalisten bekend: Maximus Studios, Sita Robotics, Odd.Bot, Tata Elxsi en Voltgoed. Op basis van hun pitch zal dinsdag 29 juni een winnaar bekroond worden door het jury panel, bestaande uit Yorick Cramer, Sector Manager Industry bij Rabobank, Martijn van Lieshout, Marketing Director B2B bij VodafoneZiggo, Jan-Hein Bastiaenen, CEO bij Strict, Piet van der Wielen, Program Manager bij Brainport, Guus Frericks, Founder en CEO van High Tech XL, Stefan Krijnen, Industry en Ecosystem Manager bij Ericsson, Iris Hertsenberg, Program Board Manager bij de 5G Hub en Betsy Lindsey, CFO en Founder van Aircision. Daarnaast wordt er ook een publiekswinnaar gekozen.

Naast het co-creatie programma vanuit de 5G Hub, biedt Strict ook een prijs aan voor zowel de winnaar als de publiekswinnaar. Zij zullen aanstaande dinsdag een voucher ontvangen om gebruik te kunnen maken van de kennis en expertise van de Strict consultants. Elzinga: “We zijn er heel enthousiast over om dit soort mooie innovatieve partijen verder te helpen in de wereld van digitale innovatie.”