Het afgelopen jaar hebben Femke Hille en ik hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die naar verwachting in juni / juli wordt opgeleverd en in september wordt gelanceerd. In deze serie van artikelen nemen we jullie mee in de essentie van elk van de hoofdstuk. Daarnaast geeft het ons de ruimte om een aantal aspecten toe te voegen die niet paste in het structuur van het boek.

Deel A van het boek Enterprise Agility gaat in op de noodzaak van enterprise agility, wanneer het wel en niet van belang is, en de vijf essentiële principes als het gaat om het ontwikkelen van enterprise agility binnen de organisatie. Dit tweede hoofdstuk gaat specifiek in op de vraag in welke gevallen (enterprise) agility van toegevoegde waarde is en in welke gevallen een alternatieve aanpak juist beter is.

De link verwijst naar de blog Agile Aware. Marco de Jong, Strict adviseur op het gebied van Lean en Agility en wereldwijd één van de weinigen die 100% Scrum.org gecertificeerd is, houdt daar een eigen blog bij over Agile en Lean.

Boek: Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices

Het boek Enterprise Agility van Marco de Jong en Femke Hille kan binnenkort gepre-orderd worden. Schrijf je nu alvast in voor de interesselijst. Je ontvangt dan direct het e-book over de essentie van het boek en hoort het als eerste wanneer het boek gepre-orderd kan worden!