ISO 27001 versneld

Wil jij ook graag de informatiebeveiliging van je medewerkers en jouw klanten waarborgen en dit ook naar buiten toe communiceren? Het Strict Cyber Security team kan jou helpen versneld je ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging te behalen.

Hoe veilig is jouw data? Met alle cyberaanvallen die hedendaags voorkomen, kun je informatiebeveiliging niet meer wegdenken uit je organisatie. Maar hoe realiseer je optimale informatiebeveiliging en maak je dit aantoonbaar naar de buitenwereld?

Hier komt de ISO 27001 certificering van pas. Als je denkt aan de ISO 27001 denk je vaak aan het ‘simpelweg’ behalen van een certificaat, maar zo eenvoudig is het niet. Vooraf aan het behalen van deze certificering is het van belang dat er een aantal zaken goed zijn geregeld binnen de organisatie.

Laten we eerst beginnen met wat de ISO 27001 nou echt betekent voor IT bedrijven.

ISO 27001

ISO 27001 is een standaard die gaat over informatiebeveiliging. In deze standaard wordt vermeld hoe je als organisatie procesmatig met je informatie omgaat en deze optimaal kunt beveiligen, met het doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen je organisatie en voor je klanten te garanderen. Bovendien voldoe je met het ISO 27001 certificaat aan contractuele eisen en aanbestedingscriteria. Zonder deze certificering kun je dan ook niet in aanmerking komen voor een aanbesteding.

Vaak voorkomende fouten

Behalve het bewustmaken van je medewerkers omtrent met het omgaan met gevoelige informatie, komt het vaak voor dat het misgaat met de techniek. Al is de techniek optimaal geregeld, een menselijke fout is snel gemaakt. Ook is het menseigen om vaak de eenvoudige weg te kiezen in plaats van een correcte en veilige manier om hetzelfde werk gedaan te krijgen. Dit gedrag ontstaat doordat men zich niet bewust is van de consequenties van deze handelingen. Medewerkers moeten zelf verantwoordelijkheid nemen over de handelingen die ze uitvoeren, en daarbij dus ook de gevolgen ervan.

Hoe gaat versnelde ISO certificering in zijn werk?

Doordat Strict een team aan Cyber Security experts in huis heeft, kunnen wij snel schakelen. Ons team analyseert de huidige situatie van jouw organisatie en welke maatregelen moeten worden genomen om aan de eisen te voldoen.

Dankzij onze pragmatische aanpak en de kennis & ervaring van het Cyber Security team, zijn wij in staat binnen jouw organisatie versneld ISO 27001 compliant te maken.

Wat zijn de voordelen?

Tijd- en kostenbesparing. Je hoeft er geen externe auditor bij in te schakelen en daarnaast scheelt het uiteraard enorm in de interne uren, aangezien dit jouw medewerkers zo min mogelijk tijd en moeite kost. Verder behoedt je je organisatie voor eventuele databreuken en lekken van gevoelige informatie. Hiermee waarborg je het vertrouwen van je medewerkers en je klanten. Waarom zou je hier 2 tot 6 maanden voor nemen, wanneer het ook versneld kan?

Het Strict Cyber Security team

Strict hecht grote waarde aan het beschermen van informatie en helpt bedrijven en instanties om integraal veilig, betrouwbaar en compliant te zijn. Als onafhankelijke partner zorgen we voor inzicht, controle en duurzame betrouwbaarheid bij onze opdrachtgevers. Hierbij besteden we veel aandacht aan technische middelen, organisatorische maatregelen, processen en menselijk handelen. Dit zorgt ervoor dat het beschermen van informatie door iedereen binnen de organisatie wordt gedragen en alles is ingeregeld om risico’s van cyberaanvallen te elimineren.

Wij hebben een pragmatische aanpak om cyber security integraal door te voeren in organisaties. Van een helder plan, kwalitatieve diensten om het beveiligingsniveau doorlopend te testen tot en met awareness trainingen voor eindgebruikers. Daarmee willen we dagelijks de zekerheid bieden aan onze klanten, en de klanten van onze klanten, dat informatie en werking van digitale systemen volledig veilig zijn. Dit leidt ertoe dat organisaties het beste uit digitale innovatie kunnen halen met de zekerheid betrouwbaar te kunnen werken.

Ja, graag ontvang ik meer informatie over een versnelde ISO certificering

Of bel nu: 088 55 55 800