De essentie van Enterprise Agility - Een effectieve transformatie op basis van principes en practices

Het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices” is recent verschenen. Auteurs Marco de Jong en Femke Hille hebben dit boek geschreven om alle inzichten en ervaringen van de afgelopen 10 jaar, aan de hand van de structuur van Scaling Agile @ Nationale Politie, in één boek en op een overzichtelijke wijze samen te brengen.

Dit boek helpt (middel)grote organisaties bij het ontwikkelen en vergroten van enterprise agility. Anders gezegd: hoe kan je als organisatie snel en wendbaar waarde leveren in samenwerking met jouw gebruikers? In logische stappen van schaalvergroting wordt je meegenomen vanuit de onderliggende principes, via snelle wendbare teams en onderlinge samenwerkingsverbanden naar het ontwikkelen van enterprise agility binnen de gehele organisatie.

In het e-book 'De essentie van het boek Enterprise Agility' nemen de auteurs je mee in de essentiële kernpunten van de hoofdstukken in het boek.

 

In dit boek:

  Inzicht op wat er nodig is om tot enterprise agility te komen

  Praktische handvatten die helpen bij het uitvoeren van een dergelijke transformatie

  Logische stappen die jou meenemen vanuit de onderliggende principes naar het ontwikkelen van enterprise agility binnen de gehele organisatie

  Practice based informatie op basis van langdurige ervaring met consultancy en trainingen bij grote organisaties, zoals de Nationale politie, Havenbedrijf van Rotterdam en de Belastingdienst

Download het e-book

Over de auteurs

marco-150x150-3

Marco de Jong

Marco de Jong is een ervaren en resultaatgerichte principal consultant op het gebied van enterprise agility & Lean IT. Hij is een uitdagende coach en bevlogen trainer met een achtergrond in organisatieontwikkeling, management en software development. Hij is sinds 1998 nauw betrokken bij het snel en wendbaar ontwikkelen van software systemen op basis van frameworks als Scrum, eXtreme Programming, Kanban, DevOps, LeSS en SAFe. Vanaf 2009 heeft hij zich gericht op de transformaties van grote organisatie op het gebied van enterprise agility & Lean IT, waaronder het Ministerie van VWS, de Nationale Politie, Port of Rotterdam en de Belastingdienst.

Femke Hille

Femke Hille

Femke Hille is een inspirerende agile coach bij Strict. Zij heeft een sterke focus op het maken van impact en een passie voor orde, vernieuwing en vrede. Zij leidt veranderingen vanuit het perspectief van gevoel, onderliggende waarden en principes en wederzijdse afhankelijkheid.