Gratis online cursus Internet of Things (IoT)

Internet of Things – Over de Massive Open Online Course

Ondernemers, grote bedrijven, universiteiten en zelfs regeringen hebben het erover. Het internet der dingen, oftewel Internet of Things (IoT). Het houdt vele gemoederen bezig.

Het is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden dat we computers met elkaar verbonden en daarmee het internet hebben gebouwd. Sindsdien ontstaan er steeds nieuwe toepassingen die de wereld en de wereldeconomie veranderen. Door het koppelen van mensen, organisaties en ‘dingen’ ontstaan disruptieve bedrijfsmodellen en innovatieve mogelijkheden. In deze gratis MOOC willen we je inspireren en laten nadenken over de mogelijkheden van IoT voor jouw organisatie.

Wat heb ik aan deze MOOC?

Wat betekent Internet of Things voor jou, je bedrijf en je omgeving? Welke effecten gaat dit op jouw leven en werken hebben? Wat zijn de kansen die het biedt, en wat zijn de gevaren? Om dit te ontdekken nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze inspirerende cursus, welke je gratis aangeboden wordt door Strict.

In de loop van 3 weken krijg je managementinzicht en meer inhoudelijke kennis in de nieuwe wereld van IoT. Hierin ontmoet je een aantal zeer ervaren experts, van ceo’s tot toekomstvoorspellers, die je zullen voorzien van businessinzichten en mogelijkheden.

We nemen je mee op een reis, waarbij je de kansen die het Internet of Things biedt vanuit managementperspectief leert kennen. Zo kijken we naar de meest interessante Internet of Things producten en naar het enorm gefragmenteerde landschap om deze dingen draadloos te verbinden.
Welke fouten er zijn gemaakt, waarvan we kunnen leren en welke succescases er zijn. En we staan natuurlijk stil bij de security en privacy aspecten van IoT.

En natuurlijk geven we je veel nieuwe inzichten en inspiratie, waarmee je je eigen IoT onderneming of project kunt starten. Je leert wat er voor nodig is om een IoT product te bouwen en hoe je daarin onderscheidend kunt zijn.

Voor wie is deze MOOC?

Deze cursus levert de fundamenten en praktische informatie op voor business managers, om hen snel up to speed te brengen in deze snel groeiende industrie. Voor starters kan de informatie van grote waarde zijn om hen voor potentiële werkgevers extra interessant te maken.

Deze cursus is ontwikkeld voor ondernemers, business managers en mensen in de industrie, die zijn geïnteresseerd in de fundamenten, impact en potentie van het IoT. De cursus is ook interessant voor mensen met een algemene interesse in IoT, machine to machine en gerelateerde onderwerpen als cloud, kunstmatige intelligentie en big data.

Cursusinformatie

INTERNET OF THINGS VOOR BUSINESS MANAGERS

 

Er wordt veel over IoT gesproken, maar wat is het nou eigenlijk en nog belangrijker, wat kan ik hiermee om mijn business te innoveren en te versterken? In deze gratis online cursus krijg je op een leuke  en interactieve manier inzicht in de toekomst van IoT, wat dit voor je bedrijf kan betekenen en hoe je een vliegende start kunt maken om een renderend business model uit te rollen.

 

INFORMATIE

Startdatum: 13 november 2017

~

Einddatum: 3 december 2017

}

Tijdsbesteding: 1 à 2 uur per week

Registreren

Registreer je via onderstaand formulier. Je ontvangt binnen enkele dagen een mail van onze moderator, Sandro van de Looij.

 

De heerMevrouw

Ik ontvang graag nieuws, informatie en evenement updates
Ik ga akkoord met de Privacy Verklaring

FAQ

Wat is een MOOC?

MOOC staat voor Massive Open Online Course. Het is dus een grootschalige open online cursus, waarvoor iedereen zich kan inschrijven.

Moet ik op bepaalde momenten verplicht online zijn?

De MOOC is open van 13 november tot en met 3 december. Binnen die tijd heb je de mogelijkheid om de cursus te volgen. Er is echter geen verplicht moment waarop je online hoeft te zijn. Of je nou op maandagochtend, vrijdagmiddag of zaterdagnacht ermee aan de slag wilt!

Zit ik ergens aan vast?

Nee, aanmelden is vrijblijvend. Ook als je dus niet zeker weet of je het redt om mee te doen, kan je je gewoon aanmelden. Mocht je het dan toch niet redden, dan volg je de cursus gewoon niet. Al zouden we dat natuurlijk wel erg jammer vinden!

Moet ik verplicht meedoen als ik me heb aangemeld?

Nee, als je toch niet mee kan doen, dan vinden we dat natuurlijk erg jammer, maar is er verder niets aan de hand. Afmelden is dan ook niet nodig.

Alvast een voorproefje van de cursus?

Twijfel je nog of je mee wilt doen? Of wil je graag weten wat je kan verwachten? Vul dan het formulier hiernaast in en ontvang een voorproefje van onze IoT MOOC.

Je ontvangt een document waarin we ingaan op wat IoT is aan de hand van de 5 aspecten van IoT.

Ik ontvang graag nieuws, informatie en evenement updates
Ik ga akkoord met de Privacy Verklaring