Webinar 'OpenRAN - Wat verwachten we ervan?' | De Strict Thuiswerksessies

 

In de Strict Thuiswerksessies gaan we in 30 minuten dieper in op een onderwerp. Deze keer neemt Eildert van Dijken je mee in OpenRAN en wat dit kan betekenen voor publieke en private 5G netwerken.

 

Schrijf je nu in via het formulier hieronder om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van de registratie per e-mail. Kan je er niet live bij zijn? Dan ontvang je na afloop de replay, zodat je het rustig op een zelf gekozen moment kan terugkijken.

Inhoud
In de afgelopen periode is vanuit mobiele operators steeds meer druk gelegd op multi vendor oplossingen en goedkope radio netwerk apparatuur, door te kijken naar open source methodes. Traditionele leveranciers leveren complete systemen, maar wel tegen een bepaald prijsniveau. De gedachte is om veel meer gestandaardiseerde IT hardware te gebruiken en functies in software te implementeren. Hiermee is het mogelijk om de kostprijs te verlagen en de flexibiliteit te verhogen. In Japan is Rakuten met een 4G OpenRAN netwerk live gegaan, 5G wordt nu uitgerold. In Nederland is door Vodafone en NEC in oktober een test gedaan met OpenRAN. In deze thuiswerksessie willen we je graag uitleggen wat dit kan betekenen voor publieke en private 5G netwerken.

Presentatie door
Eildert van Dijken

Datum en tijdstip
Vrijdag 13 november om 10:00

Duur
Ongeveer 30 minuten, inclusief ruimte voor vragen

Je kan het webinar volgen vanaf een computer, tablet of telefoon.