Privacy Scan

Privacy is mede door nieuwe wetgeving een belangrijk nationaal en Europees thema geworden. Als bestuurder bent u zelf verantwoordelijk voor het beschermen van persoonsgegevens die binnen uw organisatie aanwezig zijn. Het niet of onvoldoende nakomen van wetgeving kan tot flinke boetes leiden van de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar wat betekent dat nou precies voor uw organisatie en welke risico’s loopt u concreet? Deze vragen beantwoorden wij graag in de Privacy Scan. Een pragmatische aanpak waarmee u in korte tijd een overzicht heeft van risico’s, actiepunten en in hoeverre uw organisatie voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Privacy Scan

Met de Privacy Scan heeft u in korte tijd een goed inzicht welke delen van de privacywet van toepassing zijn op uw organisatie. Daarbij brengen wij de meest voorkomende risico’s in kaart en maken we inzichtelijk in hoeverre uw organisatie voldoet aan de Wbp en AVG. Uiteraard presenteren wij concrete maatregelen, waarmee u de privacy binnen uw organisatie kunt verbeteren. In een helder rapport presenteren wij de bevindingen en vereiste acties om te voldoen aan de wetgeving. Op basis van impact en prioriteit kunt u vervolgens de nodige maatregelen uitzetten om een privacy beleid te formuleren en uit te voeren. Daarmee vormt de Privacy Scan een belangrijke basis om uw persoonsgegevens te beveiligen en hoge boetes te voorkomen.

Wat U ermee kunt

Vanuit de rapportage en de presentatie heeft u een duidelijk advies en aanpak, waarmee u direct aan de slag kunt om  persoonsgegevens en informatie van uw organisatie te beschermen. Op basis van de bevindingen en geprioriteerde actielijst kunt u een privacy beleid bepalen en zorgen voor een duidelijke naleving op de nationale en Europese wetgeving. U weet door de Privacy Scan welke maatregelen u moet nemen om aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen, waardoor u flinke boetes voorkomt.

Voordelen voor Uw organisatie

 

  • U beschikt over een duidelijk rapport waarin maatregelen staan om te voldoen aan de wetgeving;

  • U heeft een geprioriteerde lijst met te nemen maatregelen om flinke boetes te voorkomen;

  • U krijgt een helder advies waarmee u een privacy beleid kunt opstellen en naleven;

  • Uw persoonsgegevens en informatie zijn na uitvoering van de maatregelen beter beschermd;

  • U krijgt een beeld van het privacybewustzijn van medewerkers.

Ja, ik wil meer weten over de Privacy Scan

 

E-mails*

Privacy Verklaring*

Of bel nu: 088 55 55 800

Meer weten over security & privacy? Lees onze blogs!

Zo bescherm je jouw organisatie tegen gerichte aanvallen

Zo bescherm je jouw organisatie tegen gerichte aanvallen

Tegenwoordig kennen we allemaal wel de nieuwsberichten over aanvallen van hackers, waardoor persoonsgegevens op straat liggen, data is gestolen of systemen plat liggen. Iets wat je als organisatie natuurlijk wilt voorkomen. Maar hoe doe je dat? In deze blog helpen we...

Lees meer
Wat de BIO van je verwacht en hoe je daaraan voldoet

Wat de BIO van je verwacht en hoe je daaraan voldoet

Vanaf 2020 moeten alle overheidsorganisaties eraan voldoen: de BIO. Oftewel, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid. Een normenkader voor alle overheidsorganisaties die moet leiden tot betere samenwerking en meer eenduidigheid. Maar hoe voldoe je eraan? Waarom de...

Lees meer
Alle wetten en normen op een rijtje

Alle wetten en normen op een rijtje

We zien ze vaak voorbij komen: de AVG, GDPR, de BIO… Maar wat houden ze precies in? In deze blog leggen we het verschillen tussen wetgevingen en normenkaders uit en behandelen we de belangrijkste wetgevingen en normenkaders. Het verschil tussen wetgevingen en...

Lees meer