ABN AMRO

ABN AMRO

ABN AMRO

Integrale Werkplek Ontwikkeling

 

“Als ABN AMRO wilden we dat onze medewerkers altijd en overal kunnen werken. Met het programma Work Square hebben we een flinke stap gezet met het ontwikkelen van de nieuwe werkplekken voor onze mensen. Je werkt dus net zo makkelijk in Amsterdam als Maastricht of in elk ander ABN AMRO kantoor waar je binnenloopt. Je logt in op telefoon en desktop en hebt alles bij de hand,” aldus Joyce de Jong. Zij is programmamanager Work Square, een ABN AMRO-programma waar Strict met kennis en kunde rond Integrale Werkplek Ontwikkeling intensief bij betrokken is. 

 

Overal en altijd kunnen werken

 

 

ABN-AMRO-WorkSquare
Joyce de Jong (ABN AMRO) en Ruud Kramer (Strict)

 

WorkSquare bundelt alle initiatieven op het terrein van werkplekken binnen ABN AMRO, legt Joyce de Jong uit. “Het programma Work Square is ontstaan als aanvulling op Het Nieuwe Werken. Dat ging vooral over gedragsverandering en flexibel kunnen werken. Maar er zit ook een middelen-kant aan. Denk dan aan de ICT-middelen en de inrichting van de fysieke werkplekken.”

 

Gustav Mahler

Gustav Mahler is het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Amsterdamse Zuidoost as. Een imposant gebouw voor ca. 5000 mensen. “Er werken in dit gebouw meer collega’s dan dat we werkplekken hebben. Dat kan omdat je op drukke dagen ook kunt werken in flexboxen, vergaderzalen of in het bedrijfsrestaurant via Wifi. Zo is iedereen altijd welkom om op kantoor te komen werken en gebruiken we het pand flexibel.” Bij Work Square staat ‘square’, het plein, voor de ontmoetingsplek. “Altijd open en bereikbaar, waar je collega’s kunt ontmoeten als je dat wilt. En ‘work’ is werk gerelateerd; vandaar Work Square. Met een ontwikkeling als Bring Your Own kies je ook je eigen device waarmee je werkt. Of dat nou je telefoon, tablet of laptop is. Maar hoe kun je op een veilige manier bij je mail en je documenten?. Daar moet je wel het een en ander voor regelen.” ABNAMRO rolt al deze vernieuwingen bedrijfsbreed uit. Dat betekent dat je op elke locatie en elk kantoor dezelfde soort werkplek aantreft en daar kunt werken.

 

Gemak

Voor het invoeren van Work Square liepen er verschillende initiatieven binnen ABN AMRO die soms strijdig waren. “Vragen als: moet je op een desktop of met een laptop werken bijvoorbeeld. Het beleid was om elke werkplek te voorzien van een desktop. Maar dat is dubbelop als ook steeds meer mensen een laptop krijgen. Ontwikkelingen liepen naast elkaar. Vergeet ook niet dat we een fusiebedrijf zijn, dat is ontstaan uit ABN AMRO en Fortis. De verschillen in gedachtengoed moesten overbrugd worden bij het opnieuw inrichten van de werkplekken.” Bij ABN AMRO hebben we het in totaal over circa 30.000 werkplekken die volgens de principes van Work Square worden ingericht. “Wat we hebben toegevoegd is gemak voor alle collega’s. Je hoeft minder te reizen, kunt eigenlijk overal werken en dat kun je dan bovendien met je eigen devices doen. Dat levert flexibiliteit op en uiteindelijk ook besparingen voor de organisatie.”

Enerzijds maken we dus voor de gebruiker een flinke stap vooruit: je overal kunt werken en inloggen en dat je dan alles bij de hand hebt. Op kantoor, thuis, in de trein, maar ook bij klanten. Anderzijds zorgt het programma ervoor dat we een nieuwe infrastructuur neerzetten en de oude systemen opruimen, dat er één telefoniesysteem is en één ICT-systeem Dat betekent minder complexiteit en minder kosten.

 

Totaalconcept

Over de rol van Strict in dit project zegt Joyce de Jong: “Strict, in de persoon van Ruud kramer, heeft ons geholpen om de zaken rond de werkplekken werkelijk vorm te geven. Ruud was onze sparringpartner en hielp ook met het definiëren van de werkplek. Ik bedoel dan niet alleen de ICT-kant van de zaak, maar ook de facilitaire middelen en de gedragskant van het programma. Zo hebben we een totaalconcept voor onze medewerkers kunnen neerzetten.”

 

Integraal

Ruud Kramer is principal consultant en business developer bij Strict en richt zich onder meer op Integrale Werkplek Ontwikkeling. “Dit project bij ABN AMRO is zeer prikkelend. Het is waarschijnlijk ook het grootste project op dit terrein in Nederland. ABN AMRO is natuurlijk als topbedrijf een zeer uitdagende organisatie waar heel veel speelt. De kunst is om alle ontwikkelingen, processen, mogelijkheden en de mensen op elkaar af te stemmen. Je bent klankbord voor de projectorganisatie en soms ook advocaat van de duivel. De essentie van mijn rol is dat je al die zaken bundelt zodat het uiteindelijk integraal gewoon klopt.”

 

Vier B’s

“Geen silo-aanpak van naast elkaar bestaande ontwikkelingen, maar juist het integreren van de dimensies”, aldus Ruud Kramer: “Bij Integrale Werkplek Ontwikkeling, zoals Work Square, breng je de fysieke kanten van de werkplek samen met de IT-middelen en de gedragscomponenten. Het gaat om het afstemmen van Bricks, Bytes en Behaviour op elkaar èn op de Business. En natuurlijk kun je niet alles in één keer realiseren. Maar je weet dan bij elke volgende stap die je zet dat het klopt. Alleen met zo’n integrale aanpak werkt dat optimaal. In Work Square is het bij elkaar gebracht en heeft deze aanpak zich goed bewezen. De business is nu in de lead. Een mooie prestatie waar ik erg trots op ben.”

 

Team

Strict is goed in Integrale Werkplek Ontwikkeling, aldus Ruud kramer. “We hebben de kennis van de IT, en ook ruim ervaring met de fysieke, facilitaire kant. En we hebben inmiddels ook mensen aan boord, die hun sporen verdienen aan de gedragskant. Dan heb je een team dat daadwerkelijk het verschil kan maken als het om Integrale Werkplek Ontwikkeling gaat.”

 

Meer informatie: Ruud Kramer, r.kramer@strict.nl

Deel dit artikel met anderen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Strict: uw enabler in de digitale transformatie! Strict bestaat uit de labels Strict Consultancy, Strict Project Masters, Strict Academy en Strict Knowledge Masters.

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

21 oktober 2015