DSM ICT

DSM ICT

Hoe ga je om met culturele verschillen in manier van communiceren? En hoe verwerk je de huidige tijdsgeest die steeds meer loskomt van vaste werktijden en -plaatsen in je visie en beleid? DSM ICT zocht antwoorden op deze vragen en kreeg daarbij advies van Strict.

Kosten, gemak en beveiliging

“DSM is innovatief en werkt duurzaam”, weet DSM CIO Aloys Kregting. Hij werd al twee keer verkozen tot ‘CIO of the year’. “Die duurzaamheid en innovatie moet terugkomen in ons IT-beleid. Er bestond al veel beleid, maar dan gefragmenteerd voor spraak, video, data en mobiel. Eind vorig jaar wilden we één lijn aanbrengen in onze IT. Best een uitdaging vanwege culturele verschillen, mogelijkheden en wensen.”

Terugverdienen

Hoe willen je Nederlandse, Chinese of Braziliaanse medewerkers het liefst werken? En wat is de rol van Het Nieuwe Werken daarbij? Kregting: “We kozen voor het devies ‘anytime, anyplace, any device’. DSM wil haar medewerkers alle IT-mogelijkheden bieden om te werken zoals zij dat zelf willen. Doordat personeel nu meer thuis werkt en daardoor minder op de weg zit, we door middel van videoconferencing het aantal (intercontinentale) vluchten verminderen en door flexibele werktijden gemakkelijker contact onderhouden met de andere kant van de wereld, besparen we kosten. Onze investeringen zijn al snel terugverdiend.”

In kaart

Strict bracht de trends op het gebied van Unified Communications in kaart voor DSM. Op basis daarvan toetste DSM haar eigen ideeën en uitwerkingen. Wilbert de Krom, manager business development bij Strict Consultancy: “Ook vroegen we de medewerkers van DSM naar hun wensen. Daaruit rolden vier profielen van benodigdheden voor de DSM-medewerker, afgezet naar kosten en baten. Ook hebben we het aantal leveranciers in kaart gebracht en sterk verminderd.

Nieuwe vraagstukken

Belangrijk waren kosten, gemak, maar ook beveiliging. Het Nieuwe Werken brengt nieuwe vraagstukken op het gebied van beveiliging. Vroeger timmerden bedrijven hun beveiliging dicht, nu moet je mensen de gelegenheid geven om thuis op het netwerk te kunnen.” Kregting: “We beveiligen nu de data. Afhankelijk van wie en waar je bent, krijg je een bepaalde toegang. Het is niet de bedoeling dat je data opgeslagen wordt in een internetcafé aan de andere kant van de wereld.”

Any time, any place, any device

r.vos@strict.nl

Deel dit artikel met anderen
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print

Strict: uw enabler in de digitale transformatie! Strict helpt organisaties, vanaf strategisch bepaalde doelen tot en met realisatie van werkende digitale oplossingen. Geheel (merk)onafhankelijk door continu vooruitlopend te zijn in kennis op het vlak van technische mogelijkheden en deze kennis om te zetten in innovatieve ideeën en praktische realisatie. Wij geloven dat de relevante organisatie van de toekomst continu verbonden is met mensen, organisaties en andere digitale middelen. Wij helpen deze ‘Connected Enterprise’ met innovatieve oplossingen op het gebied van: • Business mobility • Cloud en infrastructuur • Bedrijfskritische communicatietechnologie • Bereikbaarheid • Privacy en Security • Sourcing en regie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *