Groene Hart Ziekenhuis

Slimme telecomoplossingen voor Groene Hart Ziekenhuis

 

 

“Het belang van communicatie en dan met name mobiel, neemt een enorme vlucht in de zorgsector. We adviseren in de zorgsector over slimme ICT-oplossingen en zijn daar als Strict van grote toegevoegde waarde. Door onze ervaring herkennen we de uitdagingen, kijk maar naar het IP-telefonieproject binnen het Groene Hart Ziekenhuis ”, vertelt René Vos, Branche Manager van Strict. “Klanten helpen te ontzorgen, met name in de Zorg. Dat is onze ambitie.”

 

Strict heeft geadviseerd over de aanschaf van een nieuw telefonieplatform voor het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, rekening houdend met een vloeiende overgang naar nieuwbouw. Het ziekenhuis telt 2300 medewerkers waarvan 130 specialisten. Strict heeft het door het Groene Hart Ziekenhuis opgestelde pakket van eisen beoordeeld en heeft een second opinion uitgevoerd op een tweetal aanbiedingen van leveranciers. Op verzoek van het Groene Hart Ziekenhuis was Strict aanwezig bij de offertepresentaties van de aanbiedende partijen.

 

GHZ Strict web

Artur Rebelo (l) en Marcel Loot van GHZ, René Vos (r) van Strict

 

 

Onafhankelijk

Na het gunnen van de opdracht ondersteunde Strict de interne projectmanager van het Groene Hart Ziekenhuis en adviseerde bij het installeren, testen, de ingebruikname, trainingen en oplevering van het nieuwe IPT-platform op de locatie(s) in Gouda. Daarna volgde nog het begeleiden van een aanbesteding voor een indoor dekkingssysteem (Distributed Antenne System) dat in de toekomst geschikt moet zijn voor uitbreiding met C2000, LTE en private GSM (pGSM) en private LTE/4G (pLTE). “In zo’n IP-telefonietraject hebben onze experts een volledig leveranciersonafhankelijke rol. Met alle expertise, marktkennis en ervaring zorgt Strict voor overzicht en transparantie”, aldus René Vos.

 

“Betrouwbaarheid in techniek is voor ons het allerbelangrijkste”

 

Mobieler

Een optimaal beleid voor mobiele communicatie is voor een ziekenhuis van levensbelang. Marcel Loot, Manager eenheid Gastvrijheid: “Het is enorm belangrijk dat de bereikbaarheid zeven dagen in de week, 24 uur per dag en zowel intern als extern goed geregeld is. Medewerkers worden steeds mobieler, vaste toestellen verdwijnen en mensen verwachten dan dat ze bereikbaar zijn op de plek waar ze zich op dat moment bevinden. Uiteindelijk is gekozen voor een indoor DAS-netwerk om het mobiele bereik optimaal te hebben. En voor de toekomst is aansluiting op C2000 cruciaal.” Artur Rebelo (Hoofd Gastenservice): “We hebben gekozen voor VOIP-technologie omdat het de beste mogelijkheden geeft in beheer en gebruik. Betrouwbaarheid in techniek is voor ons het allerbelangrijkste.”

 

Slimme oplossingen

Het Groene Hart Ziekenhuis ziet Strict ook als sparringpartner. Marcel Loot: “Hoe kunnen we de telecommunicatietrends plaatsen in de actuele context? Denk aan Bring Your Own Device, beeldbellen, message service en ontwikkeling op gebied van klantcontactcentra. Waar liggen de kansen? Misschien nog niet voor nu, maar wel voor de toekomst.” Slimme oplossingen beginnen met de juiste formulering van de behoefte, legt René Vos uit. “Wat wil je nou eigenlijk met telefonie? Slimmer inzetten van ICT en in dit geval bij het Groene Hart Ziekenhuis slimmer inzetten van telefonie, kan de motor zijn voor meer efficiency en productiviteit. We luisteren goed naar de klant, kijken naar de processen en doorgronden ook wat de vragen zijn achter de eerste vraag. Strict zorgt voor de vertaling, een belangrijke stap naar de pragmatische oplossing.”

 

Ambities

Strict is steeds vaker gesprekspartner van de Zorgmanagers. ”Omdat het primaire proces van het ziekenhuis, de kern van de ambities raken. Waar wil je staan over vijf jaar? En hoe kies je dan het juiste telecomscenario? Het kan gaan om het integreren van multimedia in je zorgorganisatie of het verkorten van wachttijden bij de poli’s door bijv. aanmeldzuilen in de hal. Maar ook het inrichten van Shared Service Centra en optimale Indoor Coverage in je gebouwen via de juiste netwerken. Op welke wijze gebruik je slimme Telecom om te weten waar cliënten, apparatuur en medewerkers zich bevinden? Met onze expertise zijn we van toegevoegde waarde en leveren we concrete resultaten.”

 

Meer informatie:

 

René Vos, Branche Manager Zorg

r.vos@strict.nl

 

Vaardigheden

, , ,

Gepubliceerd op

21 oktober 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *