WAT IS HET?

De Strict Control Cockpit (SCC) is een methodiek ondersteund door een eigen ontwikkeld managed service systeem om onder meer (diepgaande) risicoanalyses uit te voeren en informatiebeveiliging te kunnen managen en beheren. Met de dienst SCC leveren wij risicoanalyses en managementdiensten met of zonder inzet van medewerkers on premise. Dit alles voor het gewenste resultaat: het op korte termijn behalen van certificaties, meer grip op informatiebeveiliging en compliant zijn.

WAT KAN IK DOEN?

De SCC dienst zorgt voor een overzichtelijk managementsysteem waarin alle informatie zit die je nodig hebt voor het door ons laten uitvoeren van risicoanalyse en beheer van informatiebeveiliging. De SCC dienst biedt het allemaal in één omgeving; zo bieden wij u in een oogopslag wat de status is van de organisatie. Dat biedt de rust om verder te kunnen werken aan informatiebeveiliging en te voldoen aan de eisen die de omgeving oplegt.

WAT DOET STRICT?

Expertise en ervaring ontbreken vaak als het gaat om informatiebeveiliging, privacy en cyberexpertise. Er is geen risicoanalyse beschikbaar en tijd en mankracht om tot certificering te komen ontbreken. Het is complexe materie en bij Strict begrijpen wij dat als geen ander. Wij snappen dat je als organisatie dit niet allemaal zelf kunt en wilt doen. Onze expert teams zijn hier dagelijks mee bezig en hebben de nodige ervaring en expertise in huis. Het inzetten van de SCC dienst zorgt ervoor dat je op een pragmatische manier tot certificering komt of ondersteuning krijgt op het terrein van governance, risk en compliance in relatie tot informatiebeveiliging en privacy.

DE STRICT CONTROL COCKPIT VOORDELEN

 • Tijdsbesparing
 • Versneld behalen van certificaat of grip op governance, risk en compliance
 • Vanaf de start een complete Information Security Management Systeem inrichting
 • Inclusief uit te voeren gedegen risicoanalyse module
 • Opzet, bestaan én werking staan centraal
 • Near real-time inzicht
 • Schaalbaar
 • Zorgeloos door grip op informatiebeveiliging en privacy
 • Van niet gestructureerde informatie naar een gestructureerd informatie managementsysteem
 • Verschillende rapportages zelf beheren

De Strict Control Cockpit methode heeft een duidelijke structuur ontwikkeld om jouw organisatie te ondersteunen bij alle geldende wet- en regelgevingen en er tevens op toe te zien dat de implementatie ook daadwerkelijk zo verloopt dat jouw organisatie voldoet aan alle eisen. De SCC methode garandeert jou de beschikbaarheid van de juiste managementinformatie die noodzakelijk is voor risico assessments en informatiebeveiliging. Wij hebben een duidelijke structuur ontwikkeld om te ondersteunen in alle compliance. De informatie uit wet- en regelgeving wordt gekoppeld aan concrete maatregelen. Zo krijg je grip op het beheren van compliance. Heldere rapportages zorgen ervoor dat je inzicht houdt op de status van jouw beheer.  

Willen jullie in control zijn?

Download dan gratis deze whitepaper over grip op informatiebeveiliging en risico’s onder controle houden. Deze whitepaper is gericht op overheidsinstanties: we leggen uit waarom de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) zo lastig is en hoe je versneld kan voldoen aan de BIO. Ook bespreken we de oorzaken voor de problemen die ontstaan bij het goed regelen van het ISMS en hoe we Nederland veiliger kunnen maken dankzij closed user groups.

Mock-up grip whitepaper

Trainingen

Strict kan risicoanalyses en audits uitvoeren en alle informatiebeveiliging op orde brengen binnen jullie organisatie, maar het is ook mogelijk om de Strict Control Cockpit zelf te installeren, in te richten en in gebruik te nemen. Hiervoor zijn opgeleide medewerkers nodig die weten hoe de modellen gebouwd kunnen worden, ten behoeve van de uitvoering van risicoanalyses en de wijze van uitvoering van risicomanagement. Wij verzorgen verschillende trainingen, zodat jullie daarna geheel zelfstandig met de tool kunnen werken:

 • Basis Strict Control Cockpit training
 • Basis Risicoanalysemethode training
 • Verschillende gevorderde trainingen op aanvraag

Onderaan deze pagina kan je een training aanvragen.

SCC-opleidingen
PersberichtProvincieNoordBrabant-1-980x546

CONTENT SPOTLIGHT


Provincie Noord-Brabant is BIO en ISO 27001 gecertificeerd | Persbericht

VIANEN – De Provincie Noord-Brabant heeft zich als eerste overheidsorganisatie in Nederland gecertificeerd voor de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de ISO 27001. Daarmee voldoen ze als eerste organisatie aan de door de Nederlandse Overheid gestelde norm die in 2019 is vastgesteld. Dit heeft de Provincie mede bereikt door gebruik te maken van de Strict Control Cockpit, software die organisaties helpt om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.
Lees meer…

KLANTVERHAAL: LEMONTREE


Strict helpt Lemontree te certificeren voor ISO 27001

De jarenlange ervaring van Strict op het gebied van informatiebeveiliging en de implementatie daarvan heeft Lemontree geholpen de certificering voor ISO 27001 rond te krijgen. Lemontree, een IT managed service partner en IT-detacheerder uit Alphen aan de Rijn, heeft op het gebied van de bedrijfsvoering al jaren de zaken goed op orde, maar wilde ook zorgen dat de informatiebeveiliging aantoonbaar op niveau was.

Logo_ministerie_van_defensievierkant
Vanderlande_logo(vierkant)
ProRail-logowit
WaterschappenLogoVierkant

Wil je meer weten over onze diensten of het security audit? Neem contact met ons op!

Vraag meer informatie aan