Strict b.v.

Gebouw Le Chêneau
Lange Dreef 11-f
4131 NJ Vianen

Volg ons

Innovatie

 

Technologische ontwikkelingen houden met onverminderde snelheid aan en organisaties met hoge innovatiekracht geven de toon aan. Als organisatie moet je dan ook een duidelijke richting en betekenisvolle doelen hebben voor de innovatie inspanningen van jouw organisatie.


Maar hoe zorg je ervoor dat de innovatie cultuur in het DNA van jouw organisatie opgenomen wordt? En hoe structureer je jouw organisatie en processen op zo’n manier dat innovatie in de organisatie floreert?

Insights Onze aanpak
FotoshootBarend2021-19

Innovatiekracht is het consistent kunnen realiseren van nieuwe ideeën 

Innovatie is het vermogen van een organisatie om voortdurend kennis en ideeën te transformeren tot nieuwe producten, diensten en processen. Hiervoor heb je als organisatie de juiste structuur, processen en vaardigheden nodig. Dit is dus geen eenmalig actie. Innovatie is bedrijfsstrategie.

Het inrichten van innovatie vraagt om een combinatie van visie, creativiteit, cultuur, samenwerking, kennisoverdracht en idee implementatie management. Innovatie kan verschillende vormen aannemen: van nieuwe technologieën en toepassingen tot vernieuwende manieren van werken, processen en bedrijfsmodellen. Innovatie vereist ook begeleiding in de vorm van innovatiemanagement en het stimuleren van een cultuur waarin leren centraal staat, met training en coaching.

Innovatie is een continue inspanning om relevant te blijven, voorop te lopen en de uitdagingen en wensen van de snel veranderende wereld voor te zijn. Kortom, innovatie is de motor achter een succesvolle leiderschapspositie in je branche. Organisaties die investeren in het stimuleren van een innovatiecultuur en die hun organisatie en processen structureren om innovatie te bevorderen, hebben de sleutel tot het creëren van waarde en blijvende relevantie in handen.

De innovatiekrachtige organisatie is

Een innovatieve organisatie durft de status quo uit te dagen in haar drang naar nieuwe oplossingen. Die in kleine en grote stappen nieuwe diensten of producten ontwikkelt. En die niet bang is om te falen.

succesvol door kleine en grote innovatie projecten

Met een leiderschapspositie in haar branche. Die succesvoller is dan haar concurrentie door innovatieve oplossingen en diensten. Waar veel aandacht wordt besteed aan het begrijpen van de nieuwe behoeften en uitdagingen van haar markt en rekening gehouden wordt met klantfeedback, markttrends en concurrentieanalyses zodat hun oplossingen snel door de markt worden omarmd.

een organisatie met innovatie volwassenheid

Waar innovatiedoelstellingen zijn vastgelegd in een duidelijk innovatieplan. Met leiderschap en een organisatiecultuur die innovatie cultiveren. Met open ecosystemen en samenwerkingsverbanden die innovatiekracht vergroten en versnellen. En met een cultuur waarin men kan experimenteren en risico’s durft te nemen en waar falen dankbaar gezien wordt als een leermogelijkheid.

een aantrekkelijke werkgever en opdrachtgever

Met gemotiveerde medewerkers die de kennis, middelen, vaardigheden en drive hebben voor innovatie. Waar kleine inspirerende projectsuccessen gevierd worden om zo een stapsgewijs blijvende cultuurverandering te realiseren. Waar medewerkers de vrijheid hebben om traditionele benaderingen uit te dagen en gestimuleerd worden om nieuwe ideeën te realiseren.

Begeleid innoveren én zelf leren innoveren

Innoveren is een kunst. Én essentieel om relevant te blijven voor je klanten. Maar innovatie is voor iedere organisatie anders. Hiervoor is het nodig om eerst jouw organisatie goed te leren kennen. Zo kun je de verschillende facetten van innovatie passend bij jouw organisatie inrichten.

Strict begeleidt organisaties in de versterking van haar innovatiekracht, In onze Innovatie Workshop brengen we in kaart wat de huidige positie van de organisatie en haar producten en diensten is en waar ze naar toe wil. Dit spiegelen we aan de huidige en aanstaande ontwikkelingen in de markt.

Zo heb als je organisatie een goed beeld van wat er de komende periode voor jouw organisatie belangrijk is en waar je als eerste mee aan de slag moet. Meer weten over innovatie? Neem contact met ons op!

Blog header strict.nl-2

Insights

Webinar replay: Missie-kritisch en toch willen innoveren? Zo doe je dat!

Webinar replay: Missie-kritisch en toch willen innoveren? Zo doe je dat!

wo 14 jun 2023 1 min read
Webinar replay: Hoe is innovatie mogelijk in een omgeving waar geheimhouding een kritieke factor is?

Webinar replay: Hoe is innovatie mogelijk in een omgeving waar geheimhouding een kritieke factor is?

wo 24 mei 2023 1 min read
De menselijke factor bij digitale innovatie

De menselijke factor bij digitale innovatie

ma 24 sep 2018 2 min read
Waarom zou jij digitaal innoveren?

Waarom zou jij digitaal innoveren?

wo 8 aug 2018 2 min read

Klantervaringen

Hoe wij samen komen tot slimme oplossingen voor soms complexe projecten.

PMC-Strict-1
Case Prinses Maxima Centrum

Kinderkanker bestrijden en kinderen een sociaal verblijf bieden door inzet van digitale innovatie.

Erasmus MC klantcase
Case Erasmus MC 

Optimale zorg bieden door 100% stabiele communicatie-oplossingen.

Meldkamer

Case Meldkamer Limburg (112 hulpdiensten)

Veiligheid waarborgen en levens redden door optimale bereikbaarheid en beveiliging van privacygevoelige gegevens

Hoe kunnen we je helpen?

Wij staan klaar om jouw digitale uitdagingen aan te pakken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we kunnen helpen om jouw digitale ambities waar te maken.

Of bel 088 55 55 800