“ZONDER DATA WERKEN, IS ALSOF JE BLIND ACHTER HET STUUR STAPT”
Laat data optimaal renderen met een succesvolle (data)strategie.
Gigantische toename van data
De constante groei van nieuwe technologieën leidt tot een gigantische toename van data. Voor iedere organisatie wordt het in de komende jaren van belang om deze data zo goed mogelijk te benutten. Organisaties begrijpen het nut en de noodzaak om meer met hun data te doen, maar hebben moeite dit te vertalen naar een strategie die hen hierin ondersteunt. Pure focus op data is vaak het resultaat zonder rekening te houden met de organisatie als geheel.
Ruim 20 jaar verder
Ruim 20 jaar geleden begonnen wij als telecommunicatie bedrijf, inmiddels helpen we grote organisaties in Nederland met transformeren, cloud & cyber security en mission critical communicatie. Denk bijvoorbeeld aan Schiphol, de Politie en het Erasmus MC. Vraagstukken zoals ‘hoe richten we onze ICT infrastructuur optimaal in?’, ‘hoe zorgen we dat we snel in kunnen spelen op nieuwe veranderingen?’ en ‘op welke manier kunnen we onze processen beter ondersteunen met ICT?’ helpen wij te beantwoorden voor dit soort organisaties.
In die afgelopen 20 jaar is data steeds meer een essentiële rol gaan vervullen. Het kan helpen om processen slimmer en efficiënter in te richten, en zelfs om kosten te besparen. Niet meer onnodig vuilnisbakken legen die al leeg zijn, op tijd een gemaal in werking zetten als er slecht weer aankomt of onderhoud uitvoeren op basis van voorspellingen.

VAN DIGITALE AMBITIES
NAAR RESULTAAT.
Meer dan alleen data analyse
Onze ervaring leert dat je data pas echt optimaal kunt benutten als je de hele keten meeneemt. Deze keten noemen wij een Smart Ecosysteem. Vaak wordt er nog slechts gefocust op data analyse, terwijl dat slechts één schakel is in het Smart Ecosysteem. De gehele keten in ogenschouw nemen en hier een goede strategie voor neerzetten, vergt een hele andere manier van werken. Voor het realiseren van een Smart Ecosysteem is namelijk meer kennis en competentie nodig dan alleen data analyse.
Rome is niet in één dag gebouwd en hetzelfde geldt voor een Smart Ecosysteem. De realisatie van een Smart Ecosysteem begint met het observeren en inventariseren van de keten van je eigen organisatie. Zo word je je bewust van de stappen die nodig zijn om tot een Smart Ecosysteem te komen en welke schakels aandacht nodig hebben om dit doel te bereiken.
Ontdek hoe je een smart ecosyteem kan realiseren
Data benutten
Benut je data zodat business doelstellingen meetbaar gemaakt kunnen worden.
Technologieën
Beter zicht op wat nieuwe technologieën (AI en IoT) voor een organisatie kunnen betekenen en hoe ze zijn in te zetten.
Databronnen
Inzicht in het betrekken van andere databronnen binnen en buiten de organisatie.
Data & AVG
Hoe kan ik data met andere organisatie uitwisselen en hoe kan ik nu al rekening houden met de toekomst en wet en regelgeving (zoals AVG) hieromtrent?
Sterke & zwakke punten
Inzicht in sterke en zwakke punten van het huidige ecosysteem.
Datastromen
Zicht op het organiseren van datastromen.
Cloudoplossingen
Welke cloudoplossing past bij mijn data strategie?

Smart Ecosystems Workshop
Ontbreekt het bij jullie aan een duidelijke strategie rondom data? Benutten jullie nieuwe technologieën zoals AI en IoT niet optimaal? Willen jullie processen optimaliseren maar weten jullie niet hoe? Worstelen jullie met het integreren van data in jullie business doelstellingen?
In een Smart Ecosystems workshop laten we je kennismaken met het gedachtengoed Smart Ecosystems en staan we erbij stil wat een Smart Ecosystem specifiek voor jouw organisatie zou kunnen betekenen. De Smart Ecosysteem specialisten van Strict brengen, in co-creatie met de experts van jouw organisatie, de huidige status van het Smart Ecosysteem in kaart.
Na de workshop:
- Heb je een blauwdruk van jullie Smart Ecosyteem keten met daarin de sterke punten en zwakke punten uitgelicht.
- Is het duidelijk wat de next step is.
- Krijg je een roadmap om jullie Smart Ecosysteem te optimaliseren of uit te bouwen.
- Geven wij een advies over vervolgstappen en volgordelijkheid van de concrete acties.