Blog

Grip op de ICT | Jeroen Bosch Ziekenhuis & Strict

pexels-christina-morillo-1181345-scaled-1

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot regionaal ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Strict helpt daar om de complexe ICT-structuur in kaart te brengen en te verbeteren. Met een roadmap krijgt het ziekenhuis uiteindelijk meer grip op de ICT.

“Een organisatie die 24-7 draait en waarvan je weet dat de ICT van, ook letterlijk, van levensbelang is. Dat vraagt wel om specifieke kennis en ervaring met die wereld. En die hebben we bij Strict”, vertelt Jan Schultinga, een consultant met al meer dan tien jaar ervaring met ICT-advies voor ziekenhuizen. “Want ziekenhuizen en de gezondheidszorg, dat is toch een aparte tak van sport. Er komt heel wat bij elkaar: telefonie, het oproepsysteem, alarmeringen, medische apparatuur, de zorg aan de bedden. De ambitie om het vanaf een portabel device te bedienen, maar ook privacy en de noodzaak van een back-up. Een complex geheel dat vraagt om een systeem waar prettig en betrouwbaar mee te werken moet zijn.”

Handzaam

Strict beschikt over kwalitatief zeer hoogwaardige experts die de processen en ontwikkelingen bij ziekenhuizen kennen. “We weten wat er speelt omdat we zeer ruime ervaringen hebben in de ziekenhuiswereld en de zorgsector. Om even onbescheiden te zijn; ik denk dat we uitblinken in onze flexibiliteit en het verzinnen van doelgerichte oplossingen. We schrijven geen academische rapporten, maar handzame documenten met een praktische aanpak. Uiteindelijk geven we de ziekenhuisorganisatie weer grip op hun ICT-toekomst.”

Roadmap

Welke stappen moet je nemen en in welke volgorde, daar is de Roadmap geschikt voor. “Daarbij heb je niet alleen te maken met het ziekenhuis en de patiënten, maar ook met externe partijen als de huisartsen, fysiotherapeuten, apotheken en noem maar op. Die doen allemaal mee in het gezamenlijke ICT-netwerk waarin je op een veilige manier met elkaar moet kunnen communiceren. Dat maakt het extra complex. Begin met het in kaart brengen en een goed plan.”

Covid

Binnen de zorg gaan de ICT-innovaties in razend tempo, E-Health is in opkomst. “Dat geldt zeker ook voor de zorg in ziekenhuizen die ook nog eens in echt brandpunt staan van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Kijk maar eens wat Covid allemaal losmaakt in de wereld. Covid heeft ervoor gezorgd dat technologische ontwikkelingen versneld zijn doorgevoerd, onder de druk van de omstandigheden: er moest snel en adequaat gehandeld worden. Zo zie je de opkomst van de zorg op afstand; patiënten die thuis zijn, maar wel gemonitord worden. Daarvoor is de juiste ICT-technologie cruciaal.”

Transitie

Patiënten worden ook steeds mondiger en dat zet processen op scherp. “De hele zorgwereld van de ziekenhuizen zit in een transitie. Van een ziekenhuis dat mensen beter maakt naar een instituut dat ook op afstand via een PGO (Persoonlijk gezondheidsomgeving) de gezondheid van mensen kan monitoren en voorkomt dat mensen een ziekenhuis nodig hebben. Voor de toekomst van de zorg is ICT-technologie van prominent belang. We staan pas aan het begin, laat je goed informeren!”

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Perceelgebonden Netwerken met Private 5G | De Strict 5G Podcast
5G

Perceelgebonden Netwerken met Private 5G | De Strict 5G Podcast

do 13 jun 2024 2 min read
Agile werken is ook jezelf klantgericht organiseren

Agile werken is ook jezelf klantgericht organiseren

ma 3 jun 2024 2 min read
SPO doet een beroep op Strict voor interactieve workshop tijdens het jaarlijks SPO symposium

SPO doet een beroep op Strict voor interactieve workshop tijdens het jaarlijks SPO symposium

di 28 mei 2024 3 min read