Strict b.v.

Gebouw Le Chêneau
Lange Dreef 11-f
4131 NJ Vianen

Volg ons
Blog

Het principe van duidelijke kaders

kaders

Het afgelopen jaar hebben Femke Hille en Marco de Jong hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die op 14 september wordt gelanceerd op het event “Towards an Agile Government”. In deze serie van artikelen nemen wij jullie mee in de essentie van elk van de hoofdstuk en behandelen we een aantal aspecten die niet meer paste in de structuur en omvang van het boek.

Deel A van het boek Enterprise Agility gaat in op de noodzaak van enterprise agility, wanneer het wel en niet van belang is, en de vijf essentiële principes als het gaat om het ontwikkelen van enterprise agility binnen de organisatie. Hoofdstuk zeven, tevens het laatste hoofdstuk van deel A, gaat specifiek in op het principe van duidelijke kaders als bouwsteen om de enterprise agility te kunnen verhogen. In tegenstelling tot het beperkende effect van duidelijke kaders, blijken deze randvoorwaardelijk te zijn voor essentiële ingrediënten als autonomie, eigenaarschap en mandaat. Bij een gebrek aan duidelijke kaders neemt de bewegingsvrijheid (en daarmee het eigenaarschap) af omdat zij veelvuldig moeten worden gecorrigeerd bij het overschrijden van de impliciete kaders. 

Lees de hele blog

De link verwijst naar de blog Agile Aware. Marco de Jong, Strict adviseur op het gebied van Lean en Agility en wereldwijd één van de weinigen die 100% Scrum.org gecertificeerd is, houdt daar een eigen blog bij over Agile en Lean.

 

Boek: Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices

Het boek Enterprise Agility van Marco de Jong en Femke Hille kan nu ge(pre)orderd worden. Bestel het boek (paperback of e-book) via Managementboek.nl.

Bestel het boek

 

Geen opmerkingen

Laat ons weten wat je denkt

Ontvang updates via mail