Blog

Het principe van een heldere richting

heldere-richtingHet afgelopen jaar hebben Femke Hille en Marco De Jong hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die op 14 september wordt gelanceerd. In deze serie van artikelen nemen wij jullie mee in de essentie van elk van de hoofdstuk en behandelen we een aantal aspecten die niet meer paste in de structuur en omvang van het boek.

Deel A van het boek Enterprise Agility gaat in op de noodzaak van enterprise agility, wanneer het wel en niet van belang is, en de vijf essentiële principes als het gaat om het ontwikkelen van enterprise agility binnen de organisatie. Dit zesde hoofdstuk gaat specifiek in op het principe van een heldere richting als bouwsteen om de enterprise agility te kunnen verhogen. Zonder een heldere richting als organisatie, afdeling, programma of team is het niet mogelijk om enterprise agility te bereiken. Toch zien we in de praktijk vaak dat één of meer van de schakels in deze heldere richting ontbreken waardoor nauwelijks inzichtelijk wordt of alle energie van het produceren van IV-producten ook leidt tot het behalen van business resultaten.

Lees de hele blog

De link verwijst naar de blog Agile Aware. Marco de Jong, Strict adviseur op het gebied van Lean en Agility en wereldwijd één van de weinigen die 100% Scrum.org gecertificeerd is, houdt daar een eigen blog bij over Agile en Lean.

 

Boek: Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices

Het boek Enterprise Agility van Marco de Jong en Femke Hille kan nu georderd worden. Bestel het boek (paperback of e-book) via Managementboek.nl.

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Maak kennis met Charlotte Davis, projectmanager bij Strict

Maak kennis met Charlotte Davis, projectmanager bij Strict

do 11 apr 2024 2 min read
5G & Duurzaamheid | De Strict 5G Podcast
5G

5G & Duurzaamheid | De Strict 5G Podcast

wo 10 apr 2024 1 min read
Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

wo 10 apr 2024 3 min read