Blog

Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

Herold interview (blog banner)

 

"Integriteit is ontzettend belangrijk voor een onafhankelijk adviesbureau zoals Strict", zegt Herold. "Het is essentieel om betrouwbaar advies te kunnen geven aan onze klanten. We streven ernaar om altijd vakkundig en transparant te zijn in onze adviezen, zonder enige schijn tegen te hebben."  

Binnen zijn werk bij Strict staat Herold voor de uitdaging om klanten te adviseren en te begeleiden bij complexe vraagstukken. "Het is belangrijk dat de adviezen die je geeft en het werk wat je doet, aansluiten bij de verwachtingen van de klant," legt Herold uit. "Maar nog belangrijker is dat we streven naar het overtreffen van die verwachtingen.  

Het fundament van mijn werk ligt dan ook in het vertrouwen dat Strict in mijn capaciteiten heeft. Ik word erkend als een expert en wordt juist gestimuleerd om zelfstandig te denken en initiatief te tonen. Dat maakt het werken bij Strict zo prettig." 

Herold heeft bewust gekozen voor het vak vanwege de mogelijkheid om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen "Bij projectmanagement draait het niet alleen om technische vaardigheden, maar vooral om communicatie," zegt hij. "We streven ernaar om onze klanten te voorzien van oplossingen die hun verwachtingen overtreffen.” 

Een voorbeeld hiervan is een project waarbij Herold werd ingezet als projectmanager bij een overheidsinstantie om voor een traditionele beheerorganisatie, een nieuwe technische omgeving neer te zetten. Hij confronteerde de organisatie met de vraag: vasthouden aan het oude of met beide benen de stap naar de toekomst zetten? Door open communicatie en actieve betrokkenheid, kozen ze voor vernieuwing. Herold daagde de beheerders uit op hun vakkennis, geruststellend dat verandering kansen biedt. De resultante is dat de beheerorganisatie nu proactief en functioneel richting gebruikers acteert, waardoor de beheerders een hoogwaardig advies bieden en zijn ze cruciaal voor het succes van de organisatie. Zoals hij het verwoordde: "Willen jullie vasthouden aan het oude, wat eigenlijk niet meer werkbaar is, of zijn jullie klaar om met beide benen de stap naar de toekomst te zetten?" 

Dat Herold bereid is om een extra stapje te zetten, blijkt wel uit de volgende situatie: als technisch verantwoordelijke voor een datacenter, stond hij voor een grote uitdaging toen hij op een vrijdagmiddag naar Parijs zou vertrekken. Op dat moment viel het netwerk weg en bleek dat er brand was in het gebouw waar alle dataservers zich bevonden. Deze situatie bedreigde de beschikbaarheid van de aangeboden diensten. “Gelukkig waren we al bezig met het identificeren van kwetsbaarheden en het opzetten van een back-up datacenter op een andere locatie. Diezelfde namiddag werkte ik samen de collega’s het back-up plan uit en presenteerden we het aan het begin van de avond aan het management. Het management stemde gelijk in, waardoor we het plan dezelfde avond nog konden uitvoeren. Ondanks de intensiteit van de situatie merkten de gebruikers maandagochtend niets van het incident. Herold benadrukte: "De kick om het probleem voor de klant op te lossen gaf zoveel adrenaline dat ik met voldoening het hele weekend zonder te slapen kon doorwerken. De dankbaarheid van de klant was heel bijzonder.  

In zijn rol bij Strict streeft Herold ernaar om niet alleen bezig te zijn met zijn vak, maar ook met de mensen om hem heen. "Ik vind het belangrijk om mijn ervaring te delen en positieve energie uit te stralen", zegt hij. "Voor mij draait het niet alleen om de projecten, maar vooral om de mensen met wie ik werk en de impact die we samen kunnen maken. Door interactie met klanten en teamgenoten kunnen we allemaal groeien," legt hij uit. "Het is een constant leerproces waarbij we elkaar inspireren en uitdagen. Iedere vrijdag brengen we als team onze kennis en ervaring samen, waarbij we van elkaar leren en elkaar inspireren. Het jeugdige enthousiasme van sommige teamleden zorgt voor een frisse blik, terwijl de ervaren rotten in het vak waardevolle inzichten bieden." 

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Is 5G al klaar voor missiekritische toepassingen?

Is 5G al klaar voor missiekritische toepassingen?

ma 27 mei 2024 2 min read
Hoe je als Agile Coach succesvol kunt gedijen in organisatorisch complexe organisaties | De Agility Podcast

Hoe je als Agile Coach succesvol kunt gedijen in organisatorisch complexe organisaties | De Agility Podcast

di 7 mei 2024 1 min read
Shadow board bindt jonge professionals en biedt directie waardevolle inzichten

Shadow board bindt jonge professionals en biedt directie waardevolle inzichten

di 30 apr 2024 3 min read