Blog

Maak kennis met Joost Zeilstra, principal consultant bij Strict

 

Joost

 

Als je op zoek bent naar een bedrijf waar je de vrijheid hebt om te pionieren, te groeien en voortdurend te veranderen, dan is Strict de plek waar je wilt zijn. Joost Zeilstra kan dit bevestigen, want hij werkt al bijna twintig jaar bij Strict en heeft alle veranderingen van dichtbij meegemaakt.

 

"Bijna 20 jaar geleden was ik op zoek naar een kleiner bedrijf waar een familiaire sfeer heerst en waar je niet altijd aan strikte regels gebonden bent, maar waar je de vrijheid hebt om dingen uit te zoeken en jezelf te ontwikkelen," zegt Joost over waarom hij voor Strict heeft gekozen. "En dat heb ik hier gevonden."

Voor Joost betekent werken bij Strict veel meer dan gewoon een baan hebben; het gaat

om de mogelijkheid om je eigen pad te kiezen, om projecten aan te pakken die je interesseren en om betrokken te zijn bij vernieuwende ideeën.

 

"Strict is voortdurend in beweging, en dat is precies wat ik zo leuk vind," vertelt Joost. "Je kunt zelf kiezen welke richting je op wilt gaan, welke projecten je wilt doen en hoe je jezelf wilt ontwikkelen. En dat allemaal in een innovatieve omgeving."

 

Joost vindt technologie heel interessant, en dat zie je ook terug in zijn werk. "Ik ben altijd bezig met nieuwe technologieën," zegt hij. "Van het leiden van innovatieve projecten zoals het NS-software defined networking project tot het helpen van klanten met het verbeteren van hun netwerkinfrastructuur, elk project biedt nieuwe uitdagingen en kansen om impact te maken."

 

Het is deze afwisseling en de mogelijkheid om echt iets te betekenen die Joost al bijna twintig jaar bij Strict houden. "Geen enkele dag is hetzelfde," zegt hij. "Je zit niet vast in een vast ritme, je blijft niet te lang bij dezelfde klant, en er is nooit sprake van routine of sleur. Elke dag biedt nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen om te groeien."

 

Maar het is niet alleen de afwisseling die het werken zo leuk maakt voor Joost. Het is ook de vrijheid en steun die hij altijd heeft gekregen.

 

"Strict is voortdurend in beweging, en dat is precies wat ik zo leuk vind. Je kunt zelf kiezen welke richting je op wilt gaan, welke projecten je wilt doen en hoe je jezelf wilt ontwikkelen. En dat alles terwijl je bezig bent met innovatie. Ik heb altijd de ruimte gekregen om te groeien en mezelf te ontwikkelen," zegt Joost. "Of het nu gaat om het oppakken van nieuwe projecten naast mijn reguliere werk, het verkennen van nieuwe technologieën zoals AI, of het nastreven van mijn interesse in duurzaamheid, ik heb altijd de vrijheid gehad om te doen wat ik wil.

 

Duurzaamheid is voor mij een van de kernthema's die ik in mijn werk nastreef. Het is een belangrijk onderwerp omdat we de wereld in bruikleen hebben van de volgende generaties. Hoewel ik me realiseer dat ik de wereld niet in mijn eentje kan veranderen, geloof ik sterk in het belang van kleine stappen.

 

Een van de manieren waarop ik duurzaamheid in mijn werk integreer, is door bewust te kiezen voor duurzame opties, bijvoorbeeld in aanbestedingstrajecten. Zo heb ik bijvoorbeeld een aanbestedingstraject geleid waarbij we duurzaamheid als een onderdeel van het programma van eisen hebben opgenomen. Dit omvatte onder meer het stellen van eisen aan apparatuur met groene labels en het innemen en verwerken van bestaande apparatuur, iets wat de klant zelf niet had overwogen. Door duurzaamheid te integreren in mijn werk bij Strict, hoop ik een positieve impact te kunnen maken, zowel binnen ons bedrijf als daarbuiten. En hoewel de weg naar een duurzamere toekomst misschien lang is, geloof ik dat elke kleine stap telt.”

 

Al met al is werken bij Strict niet zomaar een baan; het is een avontuur vol mogelijkheden, vrijheid en groei. En voor Joost is het een avontuur dat al bijna twee decennia lang zijn enthousiasme en passie voor technologie voedt.

 

“De bedrijfscultuur van empowerment heeft geleid tot een dynamiek waarin jonge talenten worden aangemoedigd om leiderschapsrollen op zich te nemen en veranderingen binnen het bedrijf teweeg te brengen. De verschuivingen die je ziet binnen Strict, waarbij jonge collega's worden gepromoveerd tot leidinggevende posities, zorgen voor een geweldige dynamiek," merkt Joost op. "Het is fantastisch om deel uit te maken van een bedrijf dat echt gelooft in de kracht van zijn mensen en hen de kans geeft om te groeien en te bloeien."

 

Op vrijdag zie ik niet alleen mijn directe collega's, maar heb ik ook de kans om met collega’s uit andere teams te spreken. Dit creëert een prachtige kruisbestuiving tussen teams, waar de beste ideeën worden geboren en in uitvoering worden gebracht. Hierdoor ga ik op vrijdagochtend met een gevoel van "YES" naar kantoor, omdat ik het fantastisch vind om met mijn collega's te sparren en samen te werken aan inspirerende projecten. En niet omdat het de laatste dag van de week is,” zegt Joost met een grote lach op zijn gezicht.

 

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Maak kennis met Charlotte Davis, projectmanager bij Strict

Maak kennis met Charlotte Davis, projectmanager bij Strict

do 11 apr 2024 2 min read
5G & Duurzaamheid | De Strict 5G Podcast
5G

5G & Duurzaamheid | De Strict 5G Podcast

wo 10 apr 2024 1 min read
Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

wo 10 apr 2024 3 min read