Strict b.v.

Gebouw Le Chêneau
Lange Dreef 11-f
4131 NJ Vianen

Volg ons
Blog

Problemen verwacht door drukte in vergunningvrij spectrum

wireless-980x735Het wordt de komende jaren steeds drukker in vergunningvrij spectrum. De vraag naar draadloos, snel internet neemt toe, en steeds meer organisaties gebruiken vergunningvrij spectrum voor kritische bedrijfsprocessen of voor het ontwikkelen van nieuwe innovatieve applicaties. Hierdoor zullen er problemen ontstaan op plaatsen als kantoorwerkplekken, ziekenhuizen en stadscentra, zo blijkt uit onderzoek van Agentschap Telecom.

Vergunningvrij spectrum wordt steeds belangrijker voor consumenten, organisaties en overheden. Het spectrum heeft vele voordelen, zoals de lage kosten van de apparatuur. Er zitten echter ook risico’s aan het gebruik van vergunningvrij spectrum, zoals het feit dat de kwaliteit en capaciteit niet altijd gegarandeerd kunnen worden en apparaten elkaar kunnen storen. ‘Op dit moment gebeurt dat al op de 2.4Ghz: met name oudere apparaten zitten op deze frequentie. Overstappen op 5 Ghz zou de kwaliteit omhoog kunnen laten gaan’, aldus Nu.nl

Het onderzoek laat ook zien dat de bewustwording bij professionele gebruikers stijgt. Professionele gebruikers weten dat het gebruik van vergunningvrij spectrum voor kritische bedrijfsprocessen risico’s met zich meebrengt.

Strict merkt dit ook: we worden steeds vaker benaderd met vragen op dit gebied. Hoewel de bewustwording stijgt, is het door de complexiteit van het onderwerp moeilijk om te overzien waar de risico’s precies zitten en wat de gevolgen kunnen zijn. Strict kan u hierin begeleiden: door onze brede kennis kunnen we u een volledig en gedetailleerd advies geven over dit onderwerp. Neem gerust contact met ons op.

Het hele onderzoek van Agentschap Telecom lezen? Het gehele onderzoeksrapport vindt u hier.

Geen opmerkingen

Laat ons weten wat je denkt

Ontvang updates via mail