Blog

SPO doet een beroep op Strict voor interactieve workshop tijdens het jaarlijks SPO symposium

SPO, staat voor Samenwerking Projectmanagers Overheid en is een samenwerkingsverband van de Belastingdienst, UWV, Nationale Politie, Rijkswaterstaat, DUO, Kadaster, DJI, SVB en I-Interim. Vanuit de missie en visie waarin samen leren, samen beter, samendoen centraal staat organiseren zij het jaarlijks SPO-symposium voor programmamanagers en pmo-ers. Tijdens het SPO-symposium dat op 21 maart plaatsvond stond het onderwerp ‘Leren van fouten’ centraal. SPO heeft Strict ingeschakeld voor de ontwikkeling en realisatie van een interactieve workshop over dit onderwerp.  

In onze maatschappij, waarin perfectie gepromoot wordt, wordt fouten maken al snel als iets 'slechts' gezien. Dat is jammer, want als iets niet de uitkomst heeft die je verwacht kan het je ook versterken als je er succesvol mee om weet te gaan. Aan de consultants van Strict de vraag en uitdaging om een interactieve workshop met ‘veel fouten waar je van kunt leren’ te ontwikkelen.  

Rob Kobussen, principal consultant en expert Enterprise Agility bij Strict: “Wij geloven dat energieke ervaringen belangrijk zijn om te leren. Daarom maken wij bij onze opdrachtgevers al jaren gebruik van simulaties en spellen om op een leuke interactieve manier te werken. Dit jaar werden we gevraagd om tijdens het landelijk SPO-event een workshop te creëren waarin 450 deelnemers spelenderwijs ervaren dat iteratief leren de sleutel is tot succes in complexe omgevingen en projecten. Het was een enorme uitdaging om verschillende spellen en simulaties te bedenken, te bouwen en te begeleiden. We zijn enorm trots op het resultaat en de waardering vanuit SPO en alle deelnemers.”    

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder de aftermovie.

 

Over SPO en de RBB groep 

De Rijksbrede Benchmark Groep (de RBB Groep) is een initiatief van inmiddels 51 landelijk opererende uitvoeringsorganisaties in de publieke sector. De RBB Groep is sinds de oprichting in 2002 uitgegroeid tot een netwerkorganisatie waar kennis en inzichten zo veel mogelijk worden gedeeld. De SPO is een van de initiatieven die uit de RBB groep is voortgekomen.  

Over Strict 

Strict is expert in digitale transformatie en ondersteunt organisaties bij het definiëren en realiseren van hun digitale ambities. Strict geeft daarbij praktijkgericht en onafhankelijk advies over de toepassing van innovatieve technologieën, ontwerpt de digitale strategie en begeleidt de implementatie met een stapsgewijze en multidisciplinaire projectaanpak. De focus ligt hierbij op het borgen van bedrijfscontinuïteit en vergroten van de wendbaarheid waardoor organisaties hun processen continu kunnen optimaliseren. Dit leidt tot gedragen en duurzame veranderingen bij organisaties die een essentiële rol spelen in onze samenleving. 

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Wereldwijde storing: wat is er aan de hand?

Wereldwijde storing: wat is er aan de hand?

vr 19 jul 2024 3 min read
AI-inzichten voor de moderne boardroom: innovatie stimuleren en data als fundament
AI

AI-inzichten voor de moderne boardroom: innovatie stimuleren en data als fundament

vr 19 jul 2024 2 min read
Uitwisseling van inzichten tussen Agile generaties tijdens meetup bij Strict

Uitwisseling van inzichten tussen Agile generaties tijdens meetup bij Strict

do 18 jul 2024 4 min read