Strict b.v.

Gebouw Le Chêneau
Lange Dreef 11-f
4131 NJ Vianen

Volg ons
Blog

Eildert van Dijken in TBM over private 5G en 6G

Blog header strict.nl-3


Eildert van Dijken, principal consultant binnen Strict, houdt zich al vele jaren bezig met mobiele communicatie, is vooral betrokken bij connectiviteitsvraagstukken en voert regelmatig onderzoek uit. Als expert rondom 5G en mobiele communicatie publiceert hij regelmatig artikelen over nieuwe technologieën voor TBM. Voor de recente uitgaven van TBM heeft hij weer nieuwe artikelen geschreven over private 5G en 6G.

5G 3,5 GHz band nu beschikbaar voor Privaat 5G Gebruik

In de afgelopen periode is de 3,5 GHz band volop in het nieuws geweest. TBM heeft er in de afgelopen jaren meermaals over geschreven. Sinds oktober is een deel van de frequentieband toegewezen aan private netwerken. Wat zijn de mogelijkheden en vooral: moet je nu een licentie gaan aanvragen?

 

6G lijkt dichtbij, maar... is nog ver weg

Het is de internationale telecom ambitie om elke tien jaar een nieuwe mobiele generatie te introduceren, die dan zo goed mogelijk aansluit bij de maatschappelijke behoeften. Ik heb het altijd bijzonder gevonden, dat terwijl wij met onze eerste GSM leerden omgaan om te bellen en sms-en, men al lang bezig was om internet op een smartphone te ontwikkelen. Het ontwikkelen van een nieuwe generatie duurt ongeveer tien jaar. Terwijl wij nog vol smart zitten te wachten op het snelle 5G (de 3,5 GHz veiling nu eindelijk in 2024?), is men al begonnen aan 6G. In dit artikel kijken we naar de huidige ontwikkelingen.

 

Geen opmerkingen

Laat ons weten wat je denkt

Ontvang updates via mail