Strict b.v.

Gebouw Le Chêneau
Lange Dreef 11-f
4131 NJ Vianen

Volg ons
Blog

Webinar replay: Future Healthcare

Webinar zorg van de toekomstInhoud
Het is nog niet zo heel lang geleden dat zorginformatie niet of schaars werd gedeeld binnen of tussen ziekenhuizen, laat staan met patiënten (cure) en cliënten (care). Het is ook nog niet zo lang geleden dat ziekenhuizen het monopolie hadden op het leveren van diagnostiek en behandeling geconcentreerd op een paar locaties. Mede door de gigasnelle ontwikkeling van rekenkracht, netwerken, sensoren en data zien we een digitale transformatie die care en cure al enorm heeft veranderd en we staan daarin nog maar aan het begin. In dit webinar neemt Richard Kamman je mee op deze reis.

We starten vanuit het “analoge” tijdperk om pijlsnel door te gaan naar de digitale transformatie van het heden. Data en informatie zijn in grote hoeveelheden toegankelijk en niet meer voorbehouden aan een selecte groep professionals.  Patiënten worden in toenemende mate eigenaar van eigen data en krijgen meer inzicht en grip op het eigen ziekte- en behandelingsproces.  Gefaciliteerd door slimme ICT en medische technologie worden consulten, diagnostiek en behandeling meer en meer geleverd buiten de fysieke muren van het ziekenhuis. Statements als “Slimme zorg thuis” of “In het ziekenhuis als het moet, thuis als het kan” accentueren deze trend nadrukkelijk.

Wat voor gevolgen heeft dit voor de gezondheidszorg en voor “het ziekenhuis”? In het afsluitende deel van de webinar reeks wordt een toekomstig beeld geschetst vanuit de wereld van de patiënt. Nadrukkelijk geen hoogdravend futuristisch beeld maar een realistisch, vooruitstrevend “droomscenario” vanuit het patiënt perspectief als hij/zij over 5-10 jaar met een zorgvraag wordt geconfronteerd.

Presentatie door
Richard Kamman

Ontvang updates via mail