Blog

Young Professionals bezoeken innovatieve bedrijven: een blik achter de schermen

In het kader van hun professionele ontwikkeling hebben de Young Professionals* (YP’s) van Strict onlangs bedrijfsbezoeken afgelegd bij verschillende vooraanstaande organisaties. Tot nu toe hebben ze een kijkje mogen nemen bij KPN, ASCOM en Schiphol. Deze bezoeken bieden de YP’s niet alleen inzicht in de bedrijfsvoering en innovatieve projecten van deze organisaties, maar helpen hen ook om te ontdekken waar hun eigen interesses en carrièremogelijkheden liggen. 

Bedrijfsbezoeken

 

KPN

Bij KPN kregen de YP’s een rondleiding in het Service Quality Center. De Lead Escalation Manager deelde enkele interessante casestudies, zoals een brand bij één van hun gebouwen. Daarnaast werd er inzicht gegeven in de cybersecurity-initiatieven binnen KPN en de uitdagingen die daarbij komen kijken. 

ASCOM

Het bezoek aan ASCOM was opgezet als een meet & greet in het innovatiecentrum, waar nieuwe technologieën op zorggebied werden gepresenteerd. De YP’s zijn in gesprek gegaan met ASCOM-medewerkers en hebben kennis gemaakt met de innovaties van het bedrijf, wat een waardevolle uitwisseling van ideeën en inzichten opleverde. 

Schiphol

Op Schiphol kregen de YP’s een presentatie van Strict-collega’s die diverse projecten bij Schiphol uitvoeren, zoals op het gebied van Cyber Security, telecommunications en contractmanagementsystemen. Na deze sessies volgde een rondleiding en werd het bezoek afgesloten in Café Rembrandt. 

De bedrijfsbezoeken worden georganiseerd om een match te vinden tussen YP’s en potentiële opdrachtgevers. Door verschillende organisaties te leren kennen, kunnen de YP’s beoordelen of een bedrijf en de projecten hen aanspreken. Daarnaast krijgen de bedrijven een beter beeld van de YP’s en hun potentiële impact. 

Volgens Jesse Peters, een van de YP’s, bieden deze bezoeken een belangrijke meerwaarde: "Het is superleerzaam om te horen welke projecten Strict doet bij een opdrachtgever. Zo kan je voor jezelf bepalen hoe dit soort projecten bij kunnen dragen aan je eigen ontwikkeldoelen. Het traineeship is een ontdekkingsreis naar waar jouw interesse ligt, en bedrijfsbezoeken kunnen daar richting aan geven." 

De bedrijfsbezoeken zijn dus niet alleen leerzaam, maar bieden ook een platform voor wederzijdse kennismaking en potentiële samenwerking. De YP’s van Strict krijgen zo de kans om zich te oriënteren en te ontdekken waar hun professionele passies liggen, terwijl bedrijven de kans krijgen om nieuw talent te spotten.

* Het Young Professionals programma is het traineeship van Strict en is bestemd voor junior consultants die een kickstart willen geven aan hun carrière. 

Over Strict  

Strict is expert in digitale transformatie en ondersteunt organisaties bij het definiëren en realiseren van hun digitale ambities. Strict geeft daarbij praktijkgericht en onafhankelijk advies over de toepassing van innovatieve technologieën, ontwerpt de digitale strategie en begeleidt de implementatie met een stapsgewijze en multidisciplinaire projectaanpak. De focus ligt hierbij op het borgen van bedrijfscontinuïteit en vergroten van de wendbaarheid waardoor organisaties hun processen continu kunnen optimaliseren. Dit leidt tot gedragen en duurzame veranderingen bij organisaties die een essentiële rol spelen in onze samenleving. 

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Wereldwijde storing: wat is er aan de hand?

Wereldwijde storing: wat is er aan de hand?

vr 19 jul 2024 3 min read
AI-inzichten voor de moderne boardroom: innovatie stimuleren en data als fundament
AI

AI-inzichten voor de moderne boardroom: innovatie stimuleren en data als fundament

vr 19 jul 2024 2 min read
Uitwisseling van inzichten tussen Agile generaties tijdens meetup bij Strict

Uitwisseling van inzichten tussen Agile generaties tijdens meetup bij Strict

do 18 jul 2024 4 min read