De noodzaak van agility op teamniveau 

1658812870022-1

Het afgelopen jaar hebben Femke Hille en Marco de Jong hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die op 14 september wordt gelanceerd op het event “Towards an Agile Government”. In deze serie van artikelen nemen wij jullie mee in de essentie van elk van de hoofdstuk en behandelen we een aantal aspecten die niet meer paste in de structuur en omvang van het boek.

In de vorige serie van artikelen hebben we deel A, de principes van enterprise agility, afgerond. Deel B van het boek Enterprise Agility gaat in op de noodzaak van agility op team niveau, het creëren van een product roadmap, het managen van een product plan, het ontwikkelen volgens Scrum of Kanban, het beschikbaar stellen volgens DevOps en het valideren van de geleverde waarde. Kortom, de gehele cyclus die één team doorloopt op snel en wendbaar een product te ontwikkelen. Hoofdstuk acht gaat specifiek in op de noodzaak van agility op team niveau, als basis voor het creëren van enterprise agility. 

Lees de hele blog

De link verwijst naar de blog Agile Aware. Marco de Jong, Strict adviseur op het gebied van Lean en Agility en wereldwijd één van de weinigen die 100% Scrum.org gecertificeerd is, houdt daar een eigen blog bij over Agile en Lean.

 

Boek: Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices

Het boek Enterprise Agility van Marco de Jong en Femke Hille kan nu ge(pre)orderd worden. Bestel het boek (paperback of e-book) via Managementboek.nl.

Bestel het boek