Blog

Maak kennis met Johan Horneman – teamlead mission critical advies

Strict viert op 1 april 2024 haar 24-jarig bestaan, een mijlpaal waar we enorm trots op zijn! Johan, een van onze allereerste teamleden, begon bijna 24 jaar geleden zijn avontuur bij Strict. Zijn toewijding en expertise hebben een essentiële rol gespeeld in het vormgeven van onze organisatie tot wat het vandaag de dag is.

Johan-2

 

“Mijn pad kruiste dat van Jan-Hein, de visionair achter Strict, en voor ik het wist, maakte ik deel uit van de organisatie," vertelt Johan enthousiast. "Toen ik bij Strict begon, was ik de jongste van het bedrijf en stond ik nog aan het begin van mijn carrière. Soms voel ik me nog steeds jong, maar na 24 jaar werkervaring ben ik natuurlijk niet meer de jongste. Deze herinneringen brengen me terug naar de begindagen, toen we als een klein team pionierden in een wereld vol mogelijkheden. We waren een start-up met de potentie om iets groots te kunnen worden. De ambitie en visie van Jan-Hein gaven mij toen in elk geval het vertrouwen dat Strict zich tot een serieus consultancybedrijf zou gaan ontwikkelen."

"In het eerste jaar waren we een klein, hecht team," vervolgt Johan. "Het was fantastisch om deel uit te maken van een bescheiden organisatie waar elke medewerker echt het verschil kon maken. We droegen vele petten - van sales tot HR en finance - en deden alles zelf, tot aan het plakken van postzegels op de enveloppen toe. Het was een tijd van pionieren, en eerlijk gezegd, het was gewoonweg heerlijk om te doen."

"Toen ik ruim een jaar in dienst was, kreeg ik de kans om met mijn partner naar Afrika te gaan," herinnert Johan zich. "De reactie van Jan-Hein was: ‘Neem een sabbatical en kom na jouw avontuur weer terug.’ Die woorden gaven me niet alleen de vrijheid om mijn horizon te verbreden, maar ook het vertrouwen dat mijn plek bij Strict voor mij behouden zou blijven."

"Toen we na 2 jaar in de zomer van 2003 terugkeerden naar Nederland was Strict een ander bedrijf geworden. Het was niet meer de ‘start-up’ van het eerste jaar, maar een echt bedrijf met iets van 35 medewerkers,” vervolgt Johan. "De sfeer was anders, meer gepolijst, meer professioneel. Maar ondanks deze veranderingen bleef Strict trouw aan zijn kernwaarden. Het was nog steeds de plek waar ondernemerschap, innovatie en creativiteit werden aangemoedigd en gewaardeerd."

"Ook mijn latere verhuizing naar Noord-Nederland werd door Strict niet als een probleem gezien," vertelt Johan met trots. "Ze stimuleerden me om mijn eigen klantenkring op te bouwen en uitdagende projecten aan te gaan en opnieuw te pionieren." Johan heeft hierin veel succes geboekt en heeft al vele indrukwekkende projecten afgerond.

"In de afgelopen 24 jaar is het werk inhoudelijk ook veranderd," merkt Johan op. "Ik maakte geleidelijk de overstap van tactisch en technisch advies naar strategisch advies op het gebied van missie kritische communicatie. Het is inspirerend om te zien hoe het werk verandert naarmate de technologie evolueert, maar ook naarmate Strict zich als bedrijf ontwikkelt. Maar wat nog meer voldoening geeft, is het besef dat klanten onze toegevoegde waarde steeds meer erkennen. Als consultant is het een voorrecht om betrokken te zijn bij deze dynamische ontwikkelingen en om een tastbare impact te hebben op de operationele efficiëntie en veiligheid."

"Nu, bijna 24 jaar later, zien we een nieuwe fase aanbreken bij Strict," besluit Johan met enthousiasme. "Een transformatie naar zelforganiserende teams, een nieuwe benadering van leiderschap, en een constante stroom van jong talent dat onze organisatie verrijkt. Het is geweldig om te zien hoe Strict evolueert en groeit en ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega's nog vele jaren van succes te vieren."

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Maak kennis met Charlotte Davis, projectmanager bij Strict

Maak kennis met Charlotte Davis, projectmanager bij Strict

do 11 apr 2024 2 min read
5G & Duurzaamheid | De Strict 5G Podcast
5G

5G & Duurzaamheid | De Strict 5G Podcast

wo 10 apr 2024 1 min read
Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

Maak kennis met Herold Kroon, senior projectmanager bij Strict

wo 10 apr 2024 3 min read